Untul de shea

Unele din cele mai hidratante lotiuni pentru perioadele de iarna cu frig extrem si vant, care pot ataca straturile pielii sunt cele din unt de shea.
Daca aveti palmele uscate sau crapate, de exemplu, veti constata ca este posibil sa nu existe nimic mai folositor pentru hidratare si reparare decat untul de shea (sau untul de argan). Folosirea este facila prin aplicari dese, atat inainte de culcare cat si pe tot parcursul zilei. Evitati creme costisitoare cu ingrediente anorganice. Ingredientele bio, produsele organice, vor rezolva problema.

Untul de argan poate fi folosit pe toata suprafata corpului de la buze crapate pana la calcaie crapate.

Untul de argan (untul de shea) este fabricat din fructele arborelui de shea avand multiple beneficii pentru sanatate. Astfel acesta este utilizat impotriva diferitelor afectiuni ale pielii precum porii si pielea uscata, petele rozalii, curatarea porilor, impotriva cojirii pielii, impotriva cicatricelor si ridurilor, trateaza si eczemele, psoriazisul, dermatita atopica sau iritatiile scutecului la copii. Fiind bogat in vitaminele A, E, F, untul de argan datorita acizilor grasi, confera o elasticitate imbunatatita a porilor si pielii si un nivel de hidratare optim.

Pentru a va asigura ca obtineti aceste avantaje, dveti dori sa alegeti unt de shea nerafinat, produs cu ajutorul utilizarii metodelor 100% pe baza de plante – in acest fel untul de shea isi pastreaza proprietatile si vitaminele intacte. Daca untul are in plus certificari Ecocert si Cosmebio este si mai bine!

De ce este crucial ca untul de shea sa fie certificat ca si produs cosmetic bio natural? Deoarece, din acest motiv, se realizeaza foarte multe studii costisitoare cu verificarea cu atentie a procesului de fabricatie, materialul nefiert si solul pe care a crescut plantatia si procesul de ambalare rezultatul fiind foarte sigur avand siguranta unui produs pur, fara alti compusi chimici daunatori pielii.

Certificarea Cosmebio si Ecocert garanteaza faptul ca lucratorii din alte tari lucreaza in conditii sanitare si igienice normale, fara a afecta productia si fara a afecta compozitia produselor cosmetice naturale 100%.

Cum distingeti untul de karite nerafinat de untul de karite delicat? Trebuie sa tineti cont de anumite diferente dintre untul de shea rafinat si cel nerafinat. In primul rand, exista variatii de aspect: untul nerafinat este galbui, fara un aspect placut, iar cel brut, gasit adesea in forma de bulgari, se topeste in contact cu porii si pielea si va deveni cremos si neted de intins. Are un miros greu de confundat, care poate fi definit ca afumat sau pamantiu.

Untul emoliaza, insa nu mai ofera porilor si pielii avantajele untului nerafinat. Cel delicat este usor de recunoscut, fiind alb si cremos. In cadrul procesului de rafinare, din untul de shea se elimina suplimentar mirosurile neplacute (deodorizare).

De asemenea, cum spuneam mai sus, untul de shea poate fi folosit pentru pori si piele, ca atare, pentru par, sau combinat cu diferite unturi (mango, cacao etc.) sau uleiuri 100% din plante (masline, jojoba de nuca de cocos etc.). Puteti pune impreuna un amestec de unt si uleiuri acasa, incalzindu-le pe toate la bain-marie, la caldura scazuta si cel mai eficient pana se topesc si de asemenea, manipulati pentru a le combina usor, pentru ca acum sa nu mai au un efect asupra caselor lor. De asemenea, ii puteti adauga diferite arome sau alte uleiuri organice esentiale.

Pentru ingrijirea pielii implicit a porilor, incalziti in palme o cantitate mica si masati pana la absorbtia totala. Poate fi folosit ca o crema hidratanta, ca remediu pentru ameliorarea semnelor dermatitei atopice, pentru tratarea sau pentru a preveni infectia de scutec la copii, vergeturile pe tot parcursul sarcinii, pentru ameliora ridurile, pentru a restabili tocurile crapate sau palmele uscate pentru a proteja mameloanele de crampe in timpul alaptarii.

Pentru par poate fi folosit ca masca reparatoare cu o jumatate de ora mai devreme spalatul parului.

Biorigine.ro va ofera cele mai bune cosmetice pentru intreg corpul, certificate cosmebio si ecocert, cosmetice din culturi organice fabricate in Franta.

Citeste despre…