cosmetice bio cu ulei de jojoba

Uleiul de jojoba în rutina de îngrijire a tenului

12 motive pentru care ar trebui să folosești uleiul de jojoba în rutina de îngrijire a tenului

Jojoba este o plantă sănătoasă și perenă care crește în America de Nord. Nu doar că face față climatului dur, deșertic, care ar putea ucide cele mai multe vietăți, dar produce, de asemenea, o sămânță cu multe proprietăți benefice.
Sămânța plantei jojoba poate fi transformată în ulei. Uleiul de jojoba este suficient de delicat încât poate fi folosit drept bază de ulei și poate fi amestecat cu alte uleiuri esențiale. De asemenea, poate fi folosit și singur.
Multe persoane folosesc ulei de jojoba ca parte a rutinei de îngrijire a tenului. Sunt multe motive pentru a face asta și există numeroase cercetări care susțin utilizarea uleiului de jojoba pur ca remediu pentru acnee, piele uscată și multe alte afecțiuni ale pielii.

1 Este hidratant

Uleiul de jojoba este un ingredient hidratant. Acest lucru înseamnă că funcționează ca un sigiliu asupra pielii pentru a creea o barieră de protecție, astfel încât tenul să nu își piardă din hidratare. De asemenea, poate ajuta la prevenirea infecțiilor bacteriene, a acneei și, totodată, previne apariția mătreței.

2 Este antibacterian

Uleiul de jojoba prezintă proprietăți antimicrobiene și antifungice. Analizele de laborator au constatat că uleiul de jojoba nu distruge toate speciile bacteriene sau fungice, dar elimină anumite bacterii și ciuperci care pot provoca salmonella, infecțiile cu E. Coli și candida.

3 Este antioxidant

Uleiul de jojoba conține forme naturale de vitamina E. Vitamina funționează asupra pielii tale ca un antioxidant. Asta înseamnă că uleiul de jojoba îți ajută pielea să lupte împotriva stresului cauzat de expunerile zilnice la poluanți și alte toxine.

4 Este non-comedogenic

Deși uleiul de jojoba este o subtanță botanică, componența sa este atât de similară cu uleiul (sebumul) produs natural de corp, încât pielea nu poate face diferența între cele două.
Acest lucru nu permite uleiului să se strângă pe piele și să blocheze porii, ceea ce duce la mai puține erupții și la o acnee mai puțin severă.

5 Este hipoalergic

La nivel molecular, uleiul de jojoba este ca o ceară. Chiar dacă poate fi absorbit în piele, natura sa ceroasă îi permite să creeze o barieră de protecție la suprafață.
Spre deosebire de uleiurile botanice esențiale, uleiul de jojoba nu este iritant. Reacțiile alergice sunt rar întâlnite.

6 Ajută la controlul sebumului

Uleiul de jojoba reglează producția de sebum deoarece este similar cu sebumul produs în mod natural de organism.
Când aplici ulei de jojoba pe piele, aceasta se simte protejată și hidratată. Astfel este trimis un semnal părului si foliculilor cum că pielea nu mai are nevoie de sebum sau hidratare în plus. Acest lucru împiedică pielea să arate grasă și ajută la prevenirea acneei cauzată de porii închiși.

7 Poate ajuta la vindecarea rănilor într-un timp mai rapid

Uleiul de jojoba este un ingredient promițător în stimularea vindecării rănilor. Cercetările preliminare arată ca uleiul de jojoba stimulează celulele pielii să se refacă după ce au fost separate în urma unei zgârieturi sau tăieturi.
Acesta poate fi de asemenea motivul pentru care reușește să trateze acneea și duce la cicatrizarea acesteia. Aceste proprietăți vindecătoare ar putea fi legate de concentrația de vitamina E naturală pe care o conține uleiul de jojoba.

8 Poate ajuta la calmarea eczemelor, psoriazisului și altor afecțiuni ale pielii uscate

Uleiul de jojoba are proprietăți antiinflamatoare și vindecătoare. Aplicarea locală poate ajuta la ameliorarea uscăciunii, exfolierii, mâncărimii și altor simptome asemănătoare.
Persoanele care au afecțiuni inflamalatorii ale pielii, cum ar fi psoriazis sau eczeme ar putea găsi uleiul de jojoba ca fiind extrem de benefic.

9 Poate ajuta la calmarea arsurilor solare

Uleiul de jojoba este un ingredient des întâlnit în unele produse naturale de protecție solară.
Un studiu sugerează că vitamina E, atunci când este combinată cu alți antioxidanți, poate ajuta la protecția pielii împotriva leziunilor provocate de soare. Uleiul de jojoba le conține pe ambele.

Leziunile provocate de soare îți pot deshidrata pielea, ducând în acest fel la exfoliere. Uleiul de jojoba restabilește nivelul de vitamina E, adaugă hidratare și stimulează vindecarea pentru a calma aceste simptome provocate de arsurile solare.

10 Poate ajuta la tratarea acneei

Cel puțin un studiu clinic indică faptul că uleiul de jojoba poate ajuta la menținerea controlului asupra acneei. Uleiul de jojoba conține agenți antiinflamatori calmanți și proprietăți vindecătoare, este hidratant și, totodată, este un antimicrobian natural.
Aceste calități indică faptul că uleiul de jojoba ajută la evitarea apariției erupțiilor, precum și la vindecarea acneei ușoare.

11 Poate ajuta la reducerea apariției ridurilor

Stresul oxidativ poate duce la apariția ridurilor. Nu există încă nicio cercetare care leagă în mod direct jojoba de tratarea ridurilor și a liniilor fine, dar alte produse din plante cu proprietăți antioxidante au demonstrat că pot îmbunătăți elasticitatea pielii.
Asta înseamnă că puterea antioxidantă a uleiului de jojoba poate ajuta la prevenirea semnelor de îmbătrânire când este folosit pe piele.

12 Poate ajuta la reducerea cicatricelor

Vitamina E este recomandată de mult timp de către specialiștii în sănătate pentru reducerea cicatricelor. Cercetarea asupra randamentului jojobei în acest sens este în curs.
Dacă vrei să încerci vitamina E drept un remediu pentru cicatrice, uleiul de jojoba s-ar putea dovedi a fi benefic în procesul de vindecare a acestora.
Folosește produse cosmetice bio, ce au în componență ulei de jojoba. Le găsești pe Biorigine.ro.

 

, , ,
Meniu