Ulei esential de portocal, utilizare si beneficii

Beneficiile portocalelor asupra pielii

Portocalele sunt o sursa foarte buna pentru organism de Vitamina C, aceasta regasindu-se atat in sucul portocalei, in pulpa, dar chiar si in coaja fructului. Continutul ridicat de Vitamina C din acest tip de fruct aduce beneficii multiple pentru piele, îmbunătățește textura pielii și culoarea, reprezinta un bun toner, mentine pielea tanara si radianta.

Fermitatea pielii este redata in proportie semnificativa de nivelul de colagen din organism iar prin refacerea acestuia este prevenita îmbătrânirea prematură a pielii. Portocalele ajuta la mentinerea sanatatii pielii datorita unui continut important de antioxidanți ce previn aceasta îmbătrânire a pielii, ajutand totodata la refacerea nivelului de colagen din piele.

Ridurile sunt de multe ori cauza pielii deshidratate, ce se afla sub actiunea nociva a unor radicali liberi. Portocale contin antioxidanti care lupta impotriva acestora si ajuta la eliminarea ridurilor, reintinerirea si redarea acelui glow specific unui ten sanatos.

Produsele cosmetice realizate din aceste fructe sunt eficiente pentru toate tipurile de ten, atat gras cat si cel uscat. Totodata, substantele din portocala indeparteaza celulele moarte de pe ten si ajuta la mentinerea pielii tonifiata, hidratata si stralucitoare.

Beneficii pentru par

Portocalele aduc un aport de substante nutritive benefic pentru par. Ele conțin vitamina C, vitamina B de forma insonitolului, acid folic si anumiti bio-flavonoizi care ajuta la stimularea circulatiei sanguine si la cresterea parului de la nivelul scalpului si la prevenirea pierderii lui.

Uleiul esential de portocale si proprietatile sale

Uleiul esentiale sunt obtinute prin distilare cu abur, in sisteme speciale presurizate.Uleiul de portocale este un ulei esential organic foarte versatil, ce se foloseste in principal in industria cosmetica, a produselor de casa dar si de consum. Acesta are proprietati deosebite calmante, antistres, antidepresante, antistres, afrodiziace dar si antiseptice sau dezinfectante.

Uleiul de portocal este renumit pentru mirosul sau puternic de citrice, dulce-acrisor si revitalizant si are mult succes printre uleiurile esentiale aromatice folosite ca parfumuri de camera.

In ceea ce priveste proprietatile uleiului de portocale, parfumul proaspat al uleiului de portocal aduce voie buna si energie, atât folosit ca ingredient cosmetic cât și ca vaporizator de baie. Mirosul uleiului esential de portocala creeaza o stare de prospetime si buna dispozitie, dar in acelasi timp are si efect calmant si poate induce un somn linistitor. Uleiul esential schimba dispozitia unei persoane sau atmosfera dintr-o camera iar prin mirosurile sale imbatatoare si calmante, echilibreaza sistemului nervos.

Efectele principale ale uleiului de portocale pentru care este atat de utilizat in diverse industrii, sunt: efectul relaxant, tonic, parfumat, energizant, antiseptic, reconfortant, detensionant si ajuta la un somn odihnitor.

Utilizari ale uleiul esential de portocale

• Uleiul de portocal poate fi combinat cu alte uleiuri aromatice in compozitia unor parfumuri de piele.
• Este un ingredient des folosit în preparate cosmetice precum creme de maini sau creme de corp, dar si produse de igienă, cum ar fi săpunuri, geluri de duș, pasta de dinți sau balsam de buze.
• Uleiul de portocal se potriveste perfect ca esenta parfumata în uleiul sau sarea de baie, avand un efect reconfortant și tonic pentru musculatura dar si pentru psihic.
• Reprezinta un ingredient de baza pentru a parfuma uleiurile de masaj, ce se aplica pe spate sau tot corpul, cu efect somnifer si calmant.
• O alta utilizare frecventa a uleiului esential este sub forma de vaporizator, difuzat in aer pentru parfumarea incaperilor, pentru a crea o afmosfera relaxanta, calma, placuta.

Aplicatii in cosmetica

Uleiul de portocal este un ulei cu ingrediente obtinute din agricultură organică ce are efect antioxidant si antiinflamator, de aceea el este folosit cu foarte mult succes in industria cosmetica.

Ajuta pielea sa devina mai fina si confera tenului un aspect odihnit, întinerit, revitalizat, netezeste ridurile si hidrateaza in acelasi timp. Uleiul de portocal ajuta pielea uscata, iritata sau pielea cu acnee sa se hidrateze si sa se vindece natural.

Uleiul de portocal poate fi folosit in cosmetice precum creme de fata sau de ochi, deoarece prin proprietatile sale antiseptice, calmante si regenerative previne spargerea capilalelor, diminueaza cearcanele si stimuleaza sinteza celulara a dermului.

Cosmetice naturale cu ulei de portocal

In oferta Biorigine puteti gasi mai multe produse care contin ulei esential de portocal precum: sapun lichid, gel de dus, lotiunea tonica hidratanta, crema hidratanta pentru maini, crema pentru fata, crema de fata dupa ras, lapte demachiant sau deodorant antiperspirant.

, , , , , , , , , , , , , , ,
Meniu