Tips & Tricks: Cum iti periezi corect dantura? 🦷

Sfaturi pentru un periaj corect al dintilor!

Periajul dentar face parte din igiena zilnica si este obligatoriu pentru a avea o dantura sanatoasa. Dar asta nu inseamna ca toti il facem corect. Desi poate parea banal, exista de fapt o tehnica in a te spala corect pe dinti.
Cand vine vorba de periajul dentar, anumite abordari sunt mai mult sau mai putin eficiente in indepartarea placii dentare si pentru pastrarea sanatatii orale. Iata 6 sfaturi simple care va vor asigura beneficii maxime de fiecare data cand va spalati pe dinti!

1. Alege periuta potrivita

S-ar putea sa credeti ca cel mai eficient mod de a elimina placa si depunerile de tartru de pe dinti este sa le atacati cu o perie cu peri tari. In realitate, cea mai buna optiune pentru sanatatea ta orala este o perie cu peri moi. Acest lucru se datoreaza faptului ca perii mai moi sunt mai flexibili, ceea ce le permite sa se indoaie in colturile dintre dinti si sa vizeze locuri greu accesibile.

Pe langa alegerea perilor moi, iata alte lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati o noua periuta de dinti:
✔️ Asigura-te ca periuta are un cap de dimensiune potrivita pentru cavitatea ta bucala. Ar trebui sa puteti ajunge in partea din fata, in spate si in partea superioara a fiecarui dinte, inclusiv a celor din spate. Daca peria nu se potriveste, alege una cu cap mai mic.
✔️ Asigurati-va ca manerul va este confortabil in mana, astfel incat sa aveti control asupra miscarilor periutei in timpul fiecarui periaj.

2. Foloseste tehnica potrivita

Exista mai multe lucruri de retinut atunci cand vine vorba de tehnica corecta al unui periaj dentar:
✔️ Tineti periuta de dinti la un unghi de aproximativ 45 de grade in raport cu dintii si gingiile.
✔️ Periati fiecare dinte individual. Atat partile exterioare si interioare, precum si suprafetele de mestecat ale fiecarui dinte. Folositi miscari mici, circulare, in sus si in jos, in loc sa impingeti peria inainte si inapoi.
✔️ Fii delicat. Aplicarea unei presiuni mari asupra dintilor nu va indeparta placa mai bine decat aplicarea unei presiuni usoare, ci doar va poate rani gingiile. Cand vine vorba de periajul dintilor, acesta trebuie sa se desfasoare cu grija si delicatete.

3. Atentie la frecventa periajului

Numarul de periaje zilnice si numarul de minute al fiecarui periaj fac o mare diferenta pentru sanatatea ta orala. Spala-te pe dinti de cel putin doua ori pe zi si asigura-te ca fiecare sesiune de periaj dureaza cel putin doua minute.

4. Incearca sa acorzi atentie tuturor dintilor

Cei mai multi dintre noi urmam acelasi proces de fiecare data atunci cand ne periem dintii, incepand de obicei din aceeasi parte a gurii, ca urmare a unui automatism. Acest lucru poate inseamna ca dintii pe care ii periem aproape de sfarsit sunt posibil neglijati, deoarece majoritatea dintre noi tindem sa ne pierdem concentrarea pe masura ce sesiunea de periaj dentar se apropie de sfarsit. Asigurati-va ca toti dintii dvs. primesc aceeasi atentie si ingrijire, pornind dintr-o zona diferita de fiecare data cand va periati dintii.

5. Nu neglija gingiile si limba

Bacteriile tind sa se adune la intersectia dintilor si gingiilor, asa ca asigurati-va ca acordati atentie sporita liniei gingiei (atat pe partea exterioara, cat si pe partea interioara a dintilor) de fiecare data cand va periati dintii.

De asemenea, este foarte important sa periati inclusiv limba impreuna cu dintii si gingiile, deoarece prin acest lucru sunt eliminate mai multe bacterii din gura. Nu numai ca periajul limbii este bun pentru sanatatea ta orala, dar te va ajuta garantat sa previi respiratia urat mirositoare.

6. Pastreaza periuta de dinti curata

Daca va periati dintii cu o periuta de dinti murdara, veti reusi doar sa introduceti bacterii in cavitatea orala, nicidecum sa le indepartati. Evitati aceasta situatie clatindu-va bine periuta de dinti dupa fiecare utilizare si pastrand-o in pozitie verticala (de exemplu, intr-o ceasca) in loc sa o lasati pe blatul din baie. De asemenea, este important sa investesti intr-o periuta de dinti noua (sau un nou cap de periuta daca folosesti o periuta electrica) aproximativ la fiecare trei luni.

Desigur, niciuna dintre aceste strategii nu inlocuieste total curatarea profesionala a dintilor de catre un stomatolog de cateva ori pe an. Dar aceste sfaturi va vor ajuta sa va asigurati ca respiratia dumneavoastra ramane proaspata, ca gura ramane curata si ca dintii dumneavoastra raman sanatosi pe termen lung.

Cosmetice naturale pentru igiena orala

Si daca tot vorbim despre igiena orala, Biorigine va pune la dispozitie o gama de produse bio pentru ingrijirea orala, precum:
✔️ Avril – Periuta de dinti cu carbune
✔️ Avril – Pasta de dinti Bio Whitening
✔️ Avril – Pasta de dinti Bio fara Fluor
✔️ Ciel d’Azur – Pasta de dinti bio cu aloe vera 70%
✔️ La Saponaria – Pasta de dinti cu ghimbir si lamaie
✔️ La Saponaria – Pasta de dinti pentru copii cu capsune

Citeste despre…