Ingrijirea pielii uscate sau crapate

Din cauza diferentelor de temperatura, folosirea excesiva a sapunurilor obisnuite, alegerea unor produse cosmetice de slaba calitate, porii și pielea au tendința de a se usca. Dar, în timp se înroșește și apare chiar senzatia de durere, povestea se schimba complet. Și acest lucru se întâmplă în timp ce porii și pielea sunt excesiv de uscate, atât din cauza umidității scăzute în interiorul ecosistemului și a încăperilor, cat si din cauza spălării necorespunzătoare a mâinilor. La început, acest lucru se manifestă prin aparitia unor mici fisuri care in timp ajung să fie din ce în ce mai pronunțate. Ce putem face sa schimbam aceasta situatie?

In rpima faza pentru a elimina durerea, puteți utiliza o cremă pe baza de hidrocortizon, de două ori pe zi, timp de 2 săptămâni. Agentul său antiinflamator elimina roșeața și calmează iritațiile minore și mâncărimea. Dacă porii și pielea au regiuni cu crăpături uriașe, care au format cruste și care sunt foarte dureroase, atunci cu siguranță ar trebui să cereți sfatul unui dermatolog.

Dar ce puteți face pentru a vă salva porii, pielea crăpata și mâncărime de la detergentul de spălat vase sau apă fierbinte, când ați fost mușcat prin intermediul țânțarilor sau când ați fost înțepat? Ajutorul minunat vine de la aplicarea produselor cosmetice naturale – loțiuni, geluri și creme – care încorporează componente naturale continand mentol, comfor și aloe vera. De asementa e bine sa fie luate în considerare tratamente pe bază de plante pentru tratarea porilor și a pielii mâncărime.

Un alt element pe care îl trecem cu vederea frecvent este nevoia de hidratare intense a pielii. Dacă ai porii și pielea uscată și solzoasă, urâtă, inseaamna ca nu este suficient de hidratată. Prin urmare, ar trebui să folosim zilnic o loțiune hidratantă, cu componente din plante, fără aditivi, parfumuri, parabeni, coloranți și conservanți.

Un alt răspuns recomandat de catre profesioniști este să faceți bai cu fulgi de ovăz. Sigur, acest concept nu sună aproape la fel de atrăgător ca o baie cu bule cu miros plăcut, însă permite în mod absolut să diminueze senzația de mâncărime a porilor afectati și a pielii. Și asta se datorează faptului că cercetările au demonstrat că ovăzul coloidal (măcinat fin) are calități antiinflamatorii și antioxidante, care hidratează porii și pielea și scad profunzimea mâncărimii.

În plus, ar trebui să se foloseasca preponderent produse cosmetice organice pe bază de plante, în principal pe bază de ulei de argan. Se crede că uleiul de argan este gândit pentru calitățile sale antioxidante și antiinflamatoare. Este bogat în vitamina E, care este un antioxidant bogat, ajutând la diminuarea rezultatelor devastatoare ale radicalilor dezlănțuiți.

Uleiul de argan contine si alti compusi benefici pentru piele precum coenzima Q10, melatonina și sterolii vegetali care au în plus capacități antioxidante. Cercetările de specialitate au demonstrat că uleiul de argan poate fi administrat pe pori și piele, pentru a diminua iritiile cauzate de răni și infecții sau absolut în cazul în care vă confruntați cu pori și piele uscată, crăpată și cu mâncărime.

Va recomandam urmatoarele produse pentru ingrijirea pielii: crema bio pentru maini Ciel d’Azur si ulei de argan pur 100% Senteurs du Sud.

Citeste despre…