Despre aloe vera si principalele sale beneficii

Aloe Vera este o plantă naturală cu așa zise puteri tămăduitoare, care a fost folosită de timpuriu în tratarea multor probleme de sănătate, în special în cazul multor afecţiuni ale pielii. Aloe vera este o plantă care se folosește ca tratament adjuvant în arsuri ale pielii, ce pot fi cauzate de acnee, eczeme sau raze solare. Aloe vera se folosește şi pentru sănătatea tractului digestiv.

Pentru a fi exploatată la capacitatea sa maximă, tulpina de Aloe se taie într-o manieră anume, mai exact de la bază, întrucât majoritatea substanţelor nutritive se concentrează în acea zonă.

De asemenea, contează chiar și vârsta plantei atunci când se obține gelul natural de Aloe deoarece concentrația ingredientelor benefice este mai mare atunci când planta are câţiva ani de viată.

Cunoști proprietațile și beneficii principale ale acestei plante pentru sanatatea ta?

Preparatele naturiste cu aloe vera sunt surse de detoxifiere a organismului, ce stimulează digestia și reglează metabolismul celular. De asemenea, sistemul imunitar este inflențat pozitiv de consumul de aloe vera sau utilizarea acestui produs organic pe piele, întrucât trateaza chiar și afectiunile cutanate. Frunzele de Aloe vera conțin peste 200 de substante active cu deosebite proprietati emoliente, tonifiante, detoxifiante, antiseptice, digestive, diuretice și hepato-protectoare.

Principalele beneficii pentru sănătate pe care această planta naturală plină de minerale și substanțe organice le are, sunt următoarele:

1. Beneficii asupra ficatului. Catalizatorii biochimici din frunzele de aloe vera ajută ca functiile hepatice să fie îmbunătățite și ajută la detoxifierea ficatului chiar dacă nu se modifică drastic regimul alimentar.

2. Efecte naturale deosebite pentru păr. Căderea părului a devenit o problemă comună pentru tot mai mulți oameni. Factorii care determină căderea părului în mod excesiv sunt de obicei stresul, mâncatul nesănătos sau poluarea din orașe. Însă datorită proprietăților sale bio organice, aloe întărește rădăcinile părului și împiedică dezvoltarea alopeciei. Preparatele naturiste pe bază de Aloe vera redau un păr mai frumos și sănătos.

3. Tratează și vindecă afecțiuni ale pielii precum răni sau uscăciunea pielii. Celulele stratului dermal al pielii se regenerează cu ajutorul plantei Aloe sub formă de cremă naturistă sau gel, creme cu efecte naturale pozitive asupra pielii, frunzele de Aloe conținând o cantitate crescută de vitamine și minerale.

4. Întărește sistemul imunitar. În frunzele de Aloe se găsesc polipeptide care reprezintă un factor cheie al sistemului imunitar. În special față de celulele tumorale, mineralele și compușii din frunzele de aloe au un efect inhibitor. Acest lucru arată faptul că aloe poate fi consumat pe cale orală sub formă de supliment sau sucuri, acestea luptând împotriva cancerului și a altor afecțiuni date de diverși agenți patogeni.

5. Ajută digestia și absorbtia intestinală. Sistemul digestiv este puternic influențat în bine de consumul de sucuri cu aloe deoarece acesta acționează ca cicatrizant pentru țesuturile lezate și renegerează celulele stomacale, protejând mucoasa intestinală.

6. Efect detoxifiant și laxativ. În compoziția frunzelor de aloe vera există aloină, care are efect laxativ. Acest lucru ajută atât la detoxifierea organimsmului pe cale naturală cât și la slăbire și eliminarea de toxine. De asemenea, sucul de aloe vera conține foarte multe minerale si vitamine, ce dau energie organismului și un bun tonus.

Masca organică de păr cu Aloe Vera și beneficiile ei!

Cercetătorii spun că cele mai benefice caracteristici naturale pe care produsele cosmetice bio cu Aloe Vera le au pentru părul nostru , sunt:

  • Planta are efect hidratant și emolient asupra părului
  • Colina, acidul folic si vitaminele C, E și B12 întăresc firul de păr
  • Acţiune antiinflamatorie ce reduce iritaţiile scalpului
  • Capacitate de reducere a inflamațiilor printr-un conţinut crescut de enzime şi acizi graşi

Cosmetice bio cu aloe vera

Citeste despre…