De ce să alegi săpunul organic pentru copii?

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți părinți au trecut de la săpunul antibacterian la săpunul organic pentru îngrijirea copiilor lor. Această schimbare a obiceiurilor consumatorilor reprezintă o alegere importantă, deoarece acesta este cel mai sigur produs de îngrijire a pielii pentru cei mici.

Se vorbește des despre beneficiile îngrijirii pielii cu produse organice autorizate pentru pielea sensibilă la adulți, dar același lucru se întâmplă și când vine vorba despre copii. De fapt, ei au nevoie de mai multă protecție decât noi, din moment ce pielea lor este mult mai delicată.

Conform Asociației Naturale Eczema, dermatita atopică este cea mai des întâlnită formă de eczemă în rândul copiilor. Apare in general la începutul copilăriei și poate fi cauzată de factori externi. De exemplu, cosmeticele care sunt prea dure, sau care conțin alcool sau chimicale, sunt printre cauzele majore ale apariției acestei dermatite. De aceea este important să alegi produsul corect de îngrijire.

Săpun fără chimicale pentru copii

Motivul principal pentru alegerea unui săpun organic autorizat pentru copii este că nu conține chimicale. Este făcut doar din ingrediente bazate pe plante și nu conține parfum artifical sau conservanți.

Fiind 100% natural, este mult mai delicat cu pielea decât săpunurile antibacteriene, lucru ce reprezintă o necesitate când vine vorba de pielea sensibilă. Dar există mai multe motive.
Deși este mai delicat, săpunul organic este extrem de eficient. Hrănește, hidratează și
calmează pielea bebelușului fără a o irita.

Cum? Trebuie să-i mulțumim naturii. Deoarece produsele organice de îngrijire a pielii conțin ingrediente pe bază de plante și uleiuri esențiale, ele transmit toate calitățile naturale ale acestora. De fapt, există plante, cum ar fi aloe vera, care sunt cunoscute pentru beneficiile lor incredibile asupra pielii.

Invață să citești eticheta de pe produsele de îngrijire pentru copii

Primul pas când cumperi săpun organic pentru copii este să citești eticheta pentru a te asigura că produsul este ceea ce pretinde a fi.

În primul rând, asigură-te că săpunul este autorizat a fi organic, și nu doar „natural”. Este o diferență foarte mare între cele două. Săpunul organic autorizat indică faptul că produsul este 100% organic, în timp ce săpunul natural poate conține pur și simplu o cantitate mică de ingrediente naturale.

Un alt aspect fundamental în citirea etichetei săpunului organic pentru copii, este să verifici de două ori ordinea în care ingredientele sunt prezentate. Acestea trebuie sa apară în ordine descrescătoare, după înțeles, iar ingredientele cu cel mai mare procentaj trebuie să fie primele.

În acest mod, îți poți da seama ușor ce ingrediente au fost folosite cel mai frecvent, ceea ce indică calitatea produsului.

În final, ar trebui să alegi produsele de îngrijire a pielii pe baza tipului de piele și a nevoilor copilului tău. Fiecare plantă are proprietăți specifice care pot ajuta pielea uscată sau uleioasă. În timp ce altele sunt potrivite fiecărui tip de piele.

O sugestie foarte bună pentru îngrijirea pielii bebelușului tău este să folosești produsele bio pentru copii de pe site-ul Biorigine.ro. Acestea sunt produse vegane, netestate pe animale, certificate organice și care nu conțin parabeni, coloranți și conservanți.

Citeste despre…