De ce ar trebui sa folosești produse cosmetice cruelty-free?

Există mult mai multe produse cosmetice cruelty-free decât ți-ai putea imagina. De fapt, testarea produselor de acest gen fără implicarea animalelor este doar unul dintre numeroasele beneficii (chiar unul dintre cele mai importante) pe care îl vei avea dacă vei lua decizia de a utiliza cosmeticele din această gamă.
Când vine vorba de îngrijirea pielii și machiaj, este foarte important să fii informată. Ar trebui să știi mereu ce ingrediente și componente se află în produsele pe care le cumperi și cum au fost ele realizate. Informația înseamnă putere. Puterea de a schimba lucrurile.

Cruzimea este mai gravă decât îți poți imagina

Să începem cu etica, cel mai evident motiv: cruzimea asupra animalelor. Din păcate, nu toată lumea conștientizează gradul de suferință la care sunt supuse aceste creaturi în timpul vieții lor petrecute în laborator.

Pisicile, câinii, iepurașii, primatele: zeci de mii de asemenea animale devin în fiecare an victime ale acestei practici învechite. Nu intrăm în detalii care pot afecta emoțional, dar durerea și moartea fac parte  integrantă din procesul testării produselor cosmetice pe animale.

Și totuși, cruzimea nu este necesară pentru a avea produse cosmetice de calitate superioară.

În zilele noastre există mii de ingrediente naturale sigure. Ceea ce înseamnă că toate companiile cosmetice au o varietate foarte largă din care pot alege, fără a fi nevoite să recurgă la teste suplimentare.
În plus, progresele tehnologice moderne ne-au oferit câteva alternative foarte bune ca alternative la testarea pe animale. De exemplu, din ce în ce mai multe companii apelează la metode in vitro, programe utilizate pe calculator și cultura de țesuturi și celule.

Nu numai că aceste metode nu implică cruzimea, dar sunt mai sigure și mai eficiente. Prin urmare, pot fi create produse cosmetice de calitate superioară făra a fi necesară testarea pe animale.

Totodată, cosmeticele cruelty-free sunt mai sigure și pentru utilizarea de zi cu zi, ele implicând mai mult decât o problemă morală și reprezentând o alternativă mai sigură și mai sănatoasă în îngrijirea cotidiană.
Săpunurile organice și produsele de îngrijire a pielii conțin ingrediente naturale care sunt eficiente și foarte delicate. În acest mod, poți fi sigur că respectivele produse îți vor respecta nevoile pielii, chiar dacă nu au fost testate pe animale.
Acesta este cazul gamelor bio Avril, Ma Provence, Ciel d’Azur și Senteurs du Sud comercializate exclusiv pe Biorigine.ro. Aceste produse cosmetice naturale nu sunt testate pe animale. De pildă, săpunurile cruelty-free Ma Provence sunt făcute din ingrediente bazate pe plante, potrivite oricărui tip de piele, inclusiv pielii sensibile.

Să reținem că produsele care conțin chimicale dăunătoare au nevoie de teste în plus. De ce? Deoarece ele reprezintă o posibilă amenințare asupra sănătății tale.

Citește eticheta produselor cosmetice

Acum știi de ce ar trebui să cumperi cosmetice cruelty-free, vestea bună fiind că astfel poți opri testarea pe animale. E adevărat: ceea ce cumperi are un impact major asupra pieței. Doar asigură-te că ești conștientă de alegerile pe care le faci.
Cea mai bună metodă în acest sens este să citești eticheta produsului. Acolo vei găsi toate infomațiile de care ai nevoie. Caută produse cruelty-free, vegane și de calitate superioară care sunt potrivite pielii tale și totodată mediului și care nu conțin parabeni, sulfați, coloranți și conservanți.

Ești interesată de produse cosmetice și săpunuri organice? Atunci alătură-te paginii Facebook Biorigine și primește cele mai noi actualizări asupra produselor naturale de îngrijire a pielii.

Citeste despre…