De ce ar trebui să alegi produse bio pentru păr în 2021

În acest an ar trebui să iei o decizie fermă legată de părul tău: păstrează-l… natural. Părul natural are mai mult volum, firul este mai gros și aspectul general e mult mai frumos.
Dacă nu știi cum să faci tranziția la păr natural, după multe „cazne” la care l-ai supus, caută ghidurile online de tipul „natural hair 101”. Dar dacă știi deja despre aceste lucruri, atunci completează-ți cunoștințele cu altele despre produsele naturale pentru păr.

Produse bio pentru păr natural

Michal Collection
Foto: Michal Collection

Produsele bio, sau produsele organice pentru păr, au în componență ingrediente naturale. Spre deosebire de alte produse de îngrijire a părului, acestea se bazează pe un amestec de ingrediente neprocesate pentru a oferi o protecție cât mai mare.
Motivul care stă la baza popularității din ce în ce mai mare a produselor bio pentru păr are la bază o tendință tot mai pregnantă: aceea că multe femei vor să aibă părul natural, renunțând la a-l vopsi și a-l trata cu tot felul de chimicale nocive.
În schimb, doamnele și domnișoarele își doresc o podoabă capilară cu fire sănătoase și rezistente. Din fericire, aspectul frumos și bogat al părului se poate obține cu produse bio, ce nu conțin parabeni, sulfați sau alte chimicale. Ingredientele produselor bio pentru păr sunt bogate în vitamine, minerale și proteine care au o acțiune benefică asupra firelor. Plus alte motive:

Porozitate ridicată a părului

Principalul motiv pentru care femeile cumpără produse ecologice pentru păr este pentru a scădea porozitatea părului. Porozitatea ridicată este motivul pentru care părul își pierde rezistența, grosimea și fermitatea. Poți recunoaște porozitatea ridicată la părul subțire și decolorat.
În gama produselor bio se regăsesc șampoane, balsamuri, creme hidratante – toate conținând ingrediente naturale ce reduc porozitatea. Poți cumpăra o mulțime de produse diferite și le poți folosi în voie pentru a obține cele mai bune rezultate. După aproximativ un an de utilizare a produselor bio te poți aștepta să obții un păr cu un fir mai gros și cu o rezistență mai mare.

Păr mai puternic

Un alt beneficiu al produselor bio îl reprezintă foliculii mai puternici. Părul cu o porozitate ridicată este slab, iar firele se rup ușor. Când părul este firav, se rupe la periat sau când este expus la soare și vânt.
De asemenea, părul își pierde rezistența la substanțe chimice. Când îl vopsești sau îl faci permanent, nu vei putea obține culoarea dorită. În fine, părul slab duce la căderea lui. Când îți piepteni părul, va cădea din ce în ce mai mult, iar dacă nu îl tratezi, poți dezvolta porțiuni de alopecie.

Păr cu fire mai puternice

Părul firav are și alte consecințe nefaste. De pildă, își pierde grosimea. Poți recunoaște părul cu porozitate ridicată atunci când este subțire, iar în unele cazuri poți vedea scalpul prin păr, densitatea firelor fiind redusă.
Produsele bio te pot ajuta să crești densitatea părului. Principala calitate a acestora este că sunt bogate în proteine, una dintre cele mai importante fiind cheratina, alături de alte ingrediente sănătoase care regenerează părul.

Rezistență mai mare la intemperii

Poți spune că părul își pierde porozitatea pe măsură ce devine mai rezistent. Un alt lucru care distruge părul este expunerea constantă la intemperii. Din păcate, este imposibil să evităm acest lucru, de aceea soarele puternic, vântul, precipitațiile pot deteriora părul.
Folosind produse organice poți crește rezistența și adaptabilitatea părului la diferite medii. Cu toate acestea, există și un alt tip de expunere: cea la substanțe chimice. Diferite tratamente ce presupun colorarea dăunează părului. Când începi să utilizezi produse bio, evită vopsirea și alte tratamente chimice.

Culoare mai bună

Chiar dacă, poate, sună ilogic, a nu-ți vopsi părul este o decizie care îți va asigura o culoare mai bună. Vopsirea, ca proces, oferă părului o anumită culoare. Cu toate acestea, nicio vopsea nu îți poate da culoarea naturală, ce poate și trebuie să fie „vie” și strălucitoare.
Produsele cosmetice organice te pot ajuta în acest sens. Odată ce începi să le utilizezi, nu trebuie să mai folosești tratamente chimice. Chiar dacă ai obiceiul de a-ți vopsi părul, rezistă tentației și vei vedea că, după o perioadă inițială, vei reîncepe să te bucuri de culoarea ta naturală.

Rezistență mai mare la tratamente

Principalul motiv pentru care femeile caută produse naturale sunt rezultatele nesatisfăcătoare ale cosmeticelor obișnuite. După multe vopsiri, părul pierde rezistența la substanțe chimice și tratamente. Chiar dacă îl vopsești, nu vei obține niciodată culoarea dorită. În schimb, când ai o porozitate ridicată a părului, acesta absoarbe substanțele chimice mai rapid așa încât vei avea mai multe probleme în obținerea stilului dorit.

Estetică

Nu în ultimul rând, produsele cosmetice bio asigură un aspect plăcut, oferind volum, strălucire și luminozitate părului. De asemenea, ele ajută la menținerea naturaleții. De exemplu, dacă ai părul creț, prin folosirea produselor bio, acesta va arăta mai ondulat și mai rezistent.
Puterea produselor organice constă în faptul că îmbunătățesc aspectul natural al părului, fără a- l schimba ci, dacă este cazul, reparându-l.
Pe biorigine.ro găsești multe produse naturale pentru păr, din gamele Avril, Ciel d’Azur și Ma Provence. Încearcă, de pildă, șamponul bio Avril, pentru păr normal, șamponul tratament cu aloe vera 70% Ciel d’Azur sau șamponul bio uscat universal Ma Provence. Toate produsele de pe biorigine.ro nu conțin parabeni, coloranți, conservanți, sulfați sau alte chimicale.

Citeste despre…