De ce apa micelara?

Ati auzit probabil despre aceasta si poate chiar ati folosit-o. Dar realizati intr-adevar ce este ce este apa micelara?

Denumita si apa de curatare micelara, apa micelara pare a fi acel ingredient misterios al produsului de ingrijire a pielii. Ei bine este cu totul altceva. Dermatologii ne arata de ce acest lucru este atat de crucial pentru a avea pielea ferma si porii curati si sanatosi?

Apa micelara, asa cum arata denumirea, are in compozitie micele. Micelele inconjoara resturile de praf sau reziduuri si le descompun. In acest mod, micelele sunt capabile sa netezeasca porii si pielea, fara a le usca, fara a fi nevoie de sapunuri sau degresanti suplimentari. Practic, exista mici resturi de grasimi care atrag praf in mod natural. Prin urmare pielea va beneficia de pori curati si hidratare in mod sanatos.

Favorizeaza curatarea porilor si hidratarea pielii astfel incat majoritatea tipurilor de apa micelara incorporeaza compusi hidratanti impreuna cu glicerina, care sunt dovediti a fi puternici in retinerea porilor si a umezelii pielii.
Un test a stabilit ca utilizarea glicerinei in porii iritati sau pielea iritata este puternica in refacere, hidrateaza si imbunatateste calitatea pielii. Un alt test a sugerat ca glicerina ar putea, de asemenea, ajuta la accelerarea vindecarii ranilor, protejarea in opozitie cu infectia si cresterea gradului de hidratare fiind utilizata localizat.
Mai mult decat atat, agentii tensioactivi din interiorul apei micelare sunt foarte delicati, si mai putin iritanti, reprezentand o preferinta pentru persoanele cu pori sau piele uscate.

Apa micelara este frecvent utilizata ca purificator, deoarece permite eliminarea machiajului, prafului si uleiului din pori si piele. Acest lucru se datoreaza prezentei micelelor, compusi care ar putea fi extraordinar de puternici in indepartarea prafului si uleiului pentru a mentine porii si pielea curate.

E un fapt dovedit ca glicerina stimuleaza porii si permeabilitatea pielii, ceea ce va creste eficacitatea compusilor de curatare a apei micelare. Apa micelara este foarte versatila, fiind potrivita pentru orice pori si tip de piele, chiar daca este uscata, uleioasa sau normala.

Este deosebit de utila pentru persoanele cu pori si piele delicate sau iritatii, inclusiv rozacee, deoarece nu incorporeaza substante care pot agrava porii si pielea, cum ar fi sapunul de curatare si alcoolul.

Glicerina, unul dintre cei mai importanti compusi din apa micelara, s-a dovedit in plus ca diminueaza iritatia porilor si infectia pielii. in acest sens, un test a confirmat ca utilizarea topica a glicerinei a micsorat porii si a scazut iritatia pielii si a redus elementele inflamatorii la soareci. Apa micelara este versatila, fiind potrivita pentru orice pori si tip de piele, chiar daca este uscata, uleioasa sau normala.

Va recomandam Ciel d’Azur – Lotiune micelara bio cu aloe vera 76%

Citeste despre…