Cei 4 pasi in rutina zilnica de ingrijire a tenului

Cei 4 pasi in rutina zilnica de ingrijire a tenului

Rutina zilnica de ingrijire a fetei este foarte importanta deoarece prin particularitatile sale, pielea fetei este cea mai sensibila si are nevoie de o atentie speciala. De asemenea, aceasta este zilnic expusa factorilor externi (praf, raze ultraviolete, microparticule, gaze, fum de tigara, alti factori poluanti, etc.) si din aceasta cauza are nevoie de un altfel de tratament decat restul pielii corpului. Totodata, in mod natural expresiile faciale duc in timp la formarea asa ziselor riduri de expresie, care desi au farmecul lor, ne dorim sa le amanam cat mai mult cu putinta. In acest sens, rutina de ingrijire joaca un rol important intrucat aplicarea unor creme de hidratare spre exemplu, pot intarzia procesul de imbatranire prematura.

Rutina zilnica de ingrijire a pielii fetei nu trebuie sa fie un proces foarte elaborat, complicat sau sofisticat. Ba dimpotriva, simplitatea uneori este ceea ce functioneaza cel mai bine. Ce este cel mai important este ca procesul de ingrijire a tenului pe care il adopti sa fie respectat cu regularitate, adica sa devina o rutina.

Orice fel de produs am folosi, este important ca acesta sa fie un produs bio, cat mai natural, din ingrediente organice care sa hraneasca pielea, sa o protejeze, sa o hidrateze si in sfarsit sa aiba un efect benefic asupra acesteia, fara sa o agreseze in niciun fel. Exista pe piata foarte multe produse cosmetice chimice si nocive pentru piele, care desi pot atrage prin parfum sau ambalaj, acestea pot dauna pielii si pot provoca iritatii, reactii alergice, sensibilitati, acnee sau alte afectiuni pe piele.

Atunci cand ne hotaram sa incercam orice produs nou, in special unul pentru ingrijirea pielii, este recomandat sa fie testat inainte. Acest lucru presupune aplicarea produsului pe o suprafata redusa a corpului, pentru a vedea cum reactioneaza pielea intr-un interval de 12 ore.

In functie de tipul de ten al fiecaruia, nevoile difera. Unele persoane pot avea un ten mai sensibil, care raspunde mai putin bine la multe produse utilizate sau a altor factori potential agresatori ai tenului; alte persoane pot avea nevoie de o hidratare mai intensiva din cauza unui ten ultra uscat si tot asa. Este important sa identificam nevoile particulare ale tenului nostru, ca abia mai apoi sa stabilim exact ce fel de produse vom folosi in rutina zilnica. Este recomandat ca fiecare persoana sa se adreseze unui medic dermatolog in scopul stabilirii unei rutine de ingrijire ideale. Cu toate acestea, exista niste reguli general valabile ori pasi esentiali de ghidare in procesul de skincare al tenului pe care ii poate parcurge oricine.

Pasul 1 – Demachiere

Demachierea este foarte importanta si reprezinta primul pas in rutina de ingrijire de seara. Se stie foarte bine ca este recomandat ca o femeie sa nu se culce niciodata fara a se demachia. Desi poate parea inofensiv sa dormim din cand in cand machiate, realitatea este ca pielea are mult de suferit daca nu ne demachiem. Oricat de obosite am fi, este crucial sa ne curatam tenul inainte de somn si sa indepartam produsele de pe fata, pentru ca tenul sa respire si sa se poata regenera pe parcursul noptii.

Demachierea se poate realiza folosind produse diverse, in functie de tipul de ten sau preferinte. Se pot folosi produse precum apa micelara, uleiul demachiant, gelul spumant sau laptele demachiant. Pentru a indeparta machiajul, poate fi utilizat un burete demachiant sau dischete demachiante.

Pasul 2 – Curatare

Dupa demachiere, urmatorul pas il reprezinta curatarea tenului. Demachierea si curatarea sunt doua lucruri diferite, astfel ca daca ne-am demachiat nu inseamna ca putem trece peste pasul de curatare, intrucat pe langa indepartarea propriu-zisa a machiajului, avem nevoie sa spalam pielea si sa indepartam bacteriile.

Curatarea reprezinta un pas foarte important in rutina zilnica de ingrijire a tenului deoarece fara o curatare corecta si completa, tenul are de suferit in timp, porii find acoperiti de murdarie si de impuritati, pielea isi pierde din fermitate si chiar poate dezvolta afectiuni precum acneea. Prin curatarea tenului indepartam nu doar impuritatile cat si excesul de sebum, bacteriile, celulele moarte sau urmele de machiaj ce nu au fost indepartate in totalitate la pasul 1, prin demachiere.

Este obligatoriu ca tenul sa fie curatat si hidratat in fiecare zi, inclusiv pentru persoanele care nu aplica nimic pe ten in timpul zilei, deoarece machiajul nu este singurul factor care afecteaza pielea fetei. In fiecare zi pielea noastra intra in contact cu mediul exterior si este expusa particulelor de praf, razelor solare si altor factori perturbatori. Curatarea tenului dimineata si seara este foarte importanta totodata si pentru ca poate preveni aparitia semnelor de imbatranire prematura, care este in special cauzata de soare excesiv.

Curatarea tenului se poate face cu ajutorul unor geluri de curatare, a sapunurilor pentru fata, a lotiunilor tonice si asa mai departe. Este recomandat ca acestea sa fie produse naturale, cat mai bio, care sa contina ingrediente organice. Atunci cand folosim produse bio, ne asiguram ca tenul nostru este tratat asa cum trebuie.

Pasul 3 – Exfoliere

Dupa ce am terminat si cu pasul de curatare, urmeaza exfolierea. Procesul de exfoliere este important intrucat asigura indepartarea unui strat semnificativ de celule moarte, iar prin asta este stimulat procesul de regenerare al pielii si refacerea de noi celule.

Exfolierea realizata in rutina zilnica nu trebuie sa fie agresiva, nici chimica, ci blanda dar eficienta. Se face folosind scruburi de fata, masti sau geluri exfoliante.

Pasul 4 – Hidratare

Hidratarea reprezinta ultimul pas in procesul de ingrijire a pielii fetei, dupa ce aceasta a fost curatata in prealabil. Hidratarea are rol in refacerea scutului de aparare a tenului si mai exact a filmului hidrolipidic care din pacate este indepartat prin procesul de curatare. De aceea, este important sa hidratam pielea ca si un ultim pas.

Hidratarea se face cu creme hidratante naturale, organice, de zi sau noapte, in functie de momentul zilei. Pe langa creme de fata, se mai folosesc si serumuri de fata sau geluri de hidratare, dar nu trebuie sa uitam nici de crema pentru conturul ochilor. In zona din jurul ochilor nu se gasesc glande sebacee, iar din acest motiv pielea din aceasta zona imbatraneste cel mai repede, fiind si foarte subtire. Este foarte important sa ii acordam atentia cuvenita.

Crema hidratanta se aplica in general dimineata si seara dupa demachierea fetei cu apa micelara sau lapte demachiant si inclusiv dupa curatarea fetei. Crema hidratanta se aplica folosind miscari circulare si masand usor pielea. Prin masaj, este stimulata inclusiv circulatia sanguina de la nivelul pielii fetei, care ajuta la reimprospatarea si rejuvenarea pielii. Se aplica pe fata, gat si decolteu.

Nu in ultimul rand, este indicat sa folosim pe timpul zilei o crema de hidratare cu protectie solara, intrucat razele ultraviolete devin de la an la an din ce in ce mai agresive si periculoase pentru pielea noastra. Folosind produse cu protectie solara, reducem semnificativ riscul de cancer sau imbatranire prematura a pielii.

Produse pentru ingrijirea tenului

Alege dintre produsele Biorigine ce ti se potriveste cel mai bine tipului tau de ten si nevoilor pielii tale si completeaza-ti gama de produse pentru rutina zilnica! Biorigine iti pune la dispozitie o gama larga de produse pentru ingrijirea tenului marca Avril, precum:
✔️ 3 in 1 Demachiant, Scrub si Masca bio
✔️ Burete demachiant
✔️ Apa micelara bio
✔️ Ulei demachiant bio
✔️ Crema baza pentru fond de ten Bio
✔️ Crema Bio Contur ochi
✔️ Crema de fata Bio Antirid/ Purificatoare/ Reparatoare/ Energizanta/ Primele Riduri/ Protectie Solara SPF 30/50
✔️ Crema organica de noapte/zi pentru pielea uscata si sensibila
✔️ Crema bio pentru Zi si Noapte
✔️ Gel exfoliant Bio pentru fata
✔️ Lotiune tonica Bio pentru fata
✔️ Serum de fata bio Antirid
✔️ Ulei de cocos organic

Citeste despre…