Beneficiile si proprietatile uleiului de argan

Uleiul de argan este un ulei vegetal natural obţinut din seminţe de arbust de argan, care conţine o cantitate impresionantă de acizi graşi esenţiali cu valoare nutritivă bogată, constituind astfel un produs bio foarte căutat în domeniul frumuseţii şi al sănătăţii, datorită beneficilor sale deosebite.

Uleiul de argan este utilizat în tratarea anumitor afecţiuni de piele sau pentru tratarea părului deteriorat și lipsit de strălucire, în stare pură sau ca și ingredient de bază în foarte multe produse cosmetice de bază precum cremă de față, cremă de corp, lapte de corp, mască de păr sau mască pentru ten.

Uleiul de argan concurează pe piață pentru titlul celui mai folosit ingredient natural în produsele de cosmetică dedicate pentru hidratarea pielii şi părului, deoarece acest ulei conţine numeroase proprietăţi bio de vindecare, hidratante, antiinflamatorii şi antioxidante. Se regăseşte și în săpunuri, balsamuri pentru păr, loţiuni hidratante pentru corp. Uleiul de argan se administrează atât extern, cât și pe cale orală în anumite cazuri, datorită concentrației mare de vitamina E pe care o posedă și care ajută la îmbunătăţirea retenţiei de apă din piele.

Uleiul de argan contribuie de asemenea la reducerea celulitei pielii, combate îmbătrânirea cutanată și reface bariera hidrolipidică a pielii, așadar hrăneşte, hidratează și regenerează pielea. Ajută la tratarea diferitelor tipuri de acnee, deoarece reglează cantitatea de sebum din piele, reduce imperfecţiunile şi netezește astfel pielea. Contribuie la buna circulaţie sangvină si protejează sistemul imunitar, aducând un aport semnificativ de nutrienți bio necesari pielii și părului. Are un bun efect antiinflamator, hidratează în profunzime pielea și are un deosebit efect energizant natural asupra părului și a pielii.

Foarte multe studii din sfera științei cosmetice au demonstrat acţiunea antirid a uleiului de argan, acesta fiind folosit în tratamentele anti-îmbătrânire pentru că ajută la creşterea semnificativă a elasticităţii pielii. Supranumit şi “aur lichid“, uleiul de argan este bogat în acizi graşi de tip Omega-3, care stimulează producţia colagenului și de asemenea, este bogat în antioxidanţi numiţi polifenoli care stopează și reduc efectele îmbătrânirii naturale ale pielii.

Uleiul de argan este un produs bio folosit chiar și în produsele cosmetice destinate pentru plajă, deoarece ajută bronzul să persiste în piele şi calmează pielea după expunerea la soare.

Proprietățile naturale ale uleiului de argan

– anti-îmbătrânire, luptă contra îmbătrânirii cutanate

– antioxidant natural, neutralizează radicalii liberi

– redă elasticitatea și fermitatea pielii

– conferă strălucire și rezistență firelor de păr

– fortifiant pentru unghii, ajută la deficitul de minerale

– emolient, hidratant și restructurant al tonusului pentru păr și piele

– regenerator, reparator, protector și cicatrizant, stimulează schimburile intracelulare ale pielii și ajută la absorbția elementelor nutritive minerale necesare

– nutritiv și bogat în compuși care ajută în mod natural la menținerea integrității și sănătății pielii

Cosmetice bio care contin ulei de argan

, , , , , , , , , ,
Meniu