Argila Verde si beneficiile ei

Printre cele mai faimoase argile utilizate in tratamentele cosmetice se numara si argila verde. Mineralele naturale care ii confera culoarea verde au fost descoperite pentru prima data in Franta fiind deseori numita argila Frantuzeasca, insa in ultimii ani puteti cumpara masti de fata cu argila verde oriunde in lume. Cu toate acestea, argila verde este considerata un produs de lux, deoarece incorporeaza in mod natural minerale si ingrediente naturale pe baza de plante altele decat argila normala.

Denumirea de argila verde provine din agregatul de oxizi de fier si materiale descompuse – in mod normal alge sau clorofila. Cu cat argila este mai verde, cu atat este mai pretioasa.
in plus fata de aditivii care asigura culoarea argilei verzi, incorporeaza microminerale: montmorillonit, dolomit, magneziu, calciu, potasiu, mangan, fosfor, aluminiu, silicon, zinc, cobalt, cupru, seleniu.

In diferitele medicamente sau forme de tratament chinezesti sau de tip ayurvedic, de la antichitate pana in Evul Mediu, argila a fost folosita ca tratament pe baza de plante complet si puternic in caz de otravire. Are o adsorbtie eficienta a otravurilor, poluarii si impuritatilor din tractul digestiv a germenilor, viermilor si microorganismelor patogene din interiorul intestinului, fara a distruge flora intestinala.

Nu doar ca absorbtia intestinala conferita de argila face posibila eliminarea gazelor, dar asigura in plus si evacuarea substantelor nocive. Este posibil ca in prima faza sa creeze un anumit disconfort, pana la efectul scontat in a ajuta tranzitul intestinal sa recastige functionarea sanatoasa. Folosirea argilei este o metoda de eliminare usoara, care poate anunta din timp unele probleme latente neplacute.

Proprietatile argilei de regenarare si vindecaare o face un bun prieten al organismului folosit impotriva diferitelor afectiuni intestinale. Intestinul iritabil este rezultatul deteriorarii peretelui intestinal, care nu mai are capacitatea de a filtra in mod sanatos usor moleculele asimilate. Astfel se poate ajunge la probleme de imunitate, alergii diverse, afectiuni ale glandei tiroide si afectiuni ale pielii.

Argila se poate folosi si in afectiunile animalelor in cazuri de leziuni articulare si inflamatii osoase sau musculare. In plus, argila este utilizata cu succes in cazul nevralgiei sciatice, utilizata inclusiv intern ajuta la eliminarea toxicitatii din nervi devenind un foarte bun antiinflamator. In cazurile deficientelor mineraale ea va remineraliza organismul in cazul consumului de bauturi alcoolice sau fumat.

Va recomandam sa vizitati magazinul nostru si sa testati produsele. Un bun exemplu este Sapunul organic cu argila verde si menta Ma Provence.

Citeste despre…