Apa de orez este foarte benefica pentru pielea ta! Afla mai multe!

Beneficiile apei de orez pentru piele

Apa de orez este folosita in cosmetica fie pentru a imbunatati aspectul pielii, fie pentru a calma unele afectiuni precum eczema. Unele companii de beauty sustin ca apa de orez are proprietati anti-imbatranire, cu toate acestea, in domeniul stiintific mai este de studiat pe aceasta tema pentru a valida complet aceste afirmatii.

Apa de orez este un lichid cu un continut de amidon care se obtine dupa inmuierea sau procesarea termica a orezului. Apa de orez se poate obtine in mod natural acasa sau se pot cumpara produse bio de ingrijire a pielii care contin apa de orez organica.

Acest articol dezbate beneficiile apei de orez asupra pielii si avantajele folosirii unor produse organice cu acest ingredient natural in detrimentul unor produse cosmetice cu ingrediente nocive pentru piele.

Este apa de orez buna pentru piele?

Apa de orez poate avea multe beneficii pentru piele. Cu toate acestea, exista in prezent putine studii de specialitate asupra tuturor efectelor apei de orez asupra pielii. Pentru a demonstra ca apa de orez are beneficii substantiale, oamenii de stiinta vor trebui sa efectueze studii la scara mai mare. Insa, iata ce spun cercetarile existente despre potentialele beneficii ale apei de orez:

Contine antioxidanti

Orezul contine antioxidanti, cum ar fi inozitol. Antioxidantii ajuta la combaterea efectelor radicalilor liberi, care sunt molecule volatile ce pot deteriora celulele din organism. Companiile adauga adesea antioxidanti in produsele de ingrijire a pielii.

Un mic studiu din 2018 cu 12 participanti a testat timp de 28 de zile un produs pentru piele cu apa activa de orez. Cercetatorii au descoperit ca orezul a avut aceeasi activitate antioxidanta ca acidul ascorbic sau vitamina C.

Reduce imbatranirea pielii

Exista dovezi limitate ca apa de orez poate reduce sau incetini imbatranirea pielii. Cu toate acestea, acelasi studiu din 2018 a mai constatat ca apa de orez a redus activitatea elastazei, o enzima implicata in imbatranirea pielii. Acest lucru sugereaza ca apa de orez poate avea potentialul de a reduce formarea ridurilor si a liniilor fine de pe pielea fetei.

Conform unui studiu din 2001, inozitolul este un antioxidant cu rol in netezirea ridurilor deja existente. Cercetatorii au testat o crema hidratanta cu inozitol concentratie de 1-2% pe femei de diferite varste timp de 7 saptamani.

La sfarsitul studiului, cercetatorii au estimat ca inozitolul a redus adancimea ridurilor cu 12,4% si a crescut elasticitatea pielii cu 17%. Cu toate acestea, este important de mentionat ca ambele studii au fost efectuate la scara mica si ca in cel din urma nu a fost testata in mod specific apa de orez.

Reduce iritatia pielii

In 2002, cercetatorii au testat pe doua grupuri de persoane, efectele bailor in apa cu amidon de orez. Un grup de persoane aveau eczema atopica, iar din celalalt grup faceau parte persoane a caror piele a devenit iritata de contactul cu lauril sulfat de sodiu (SLS).

Ei au descoperit ca pielea si-a marit capacitatea de vindecare cu 20% in cazul persoanelor cu iritatie SLS. De asemenea, bariera cutanata s-a imbunatatit considerabil cu acest tratament organic si la persoanele cu eczema atopica.

Trateaza matreata

Cercetarile preliminare sugereaza ca apa de orez fermentata poate inhiba cresterea anumitor ciuperci. Un studiu de laborator din 2013 a constatat ca apa de orez veche de o zi contine bacteria Bacillus cereus, care produce antibioticele zwittermicina A si kanosamina. Aceste substante antibiotice pot inhiba cresterea fungului Malassezia furfur, care poate provoca matreata.

Cu toate acestea, acest lucru nu dovedeste neaparat ca apa de orez fermentat este un tratament eficient pentru matreata la om. Oamenii de stiinta vor trebui sa efectueze investigatii suplimentare pentru a determina daca apa de orez poate trata matreata in conditii normale.

Exista riscuri in utilizarea apei de orez ca ingredient cosmetic?

Nu exista dovezi ca apa de orez ar putea fi un ingredient cosmetic periculos sau daunator pielii si sanatatii. Cu toate acestea, ca si in cazul oricarui alt produs de beauty, este recomandat sa testati produsul inainte de utilizare, pe o mica zona de piele. Desigur, persoanele cu alergii la orez nu ar trebui sa foloseasca produse cosmetice care contin acest ingredient.

Apa de orez nu reprezinta un substitut pentru tratamentele medicale de specialitate. Poate ajuta la gestionarea unor afectiuni ale pielii precum iritatii, acnee sau eczeme, dar ca si tratamente dovedite si avizate din punct de vedere medical, ar trebui intotdeaua sa consultati un medic dermatolog.

Cosmetice naturale cu extract de orez

LA SAPONARIA vine cu o gama de produse organice pentru fata sau corp cu extract, pudra sau apa activa de orez remineralizanta si antioxidanta pentru piele:
✔️ Crema de fata anti-aging cu rodie
✔️ Crema de fata cu afine
✔️ Ser bioactiv anti-imperfectiuni
✔️ Ser bioactiv anti-aging
✔️ Masca de fata peel-off
✔️ Masca de fata purificatoare
✔️ Crema anticelulitica forte

Citeste despre…

Meniu