Aloe vera, utilizare si obtinerea substantei active

În terapiile naturiste, fie că este vorba despre tinctură de aloe vera, pudră sau gel, ba chiar și sucuri naturale de băut, aloe vera reprezintă o sursă organică eficientă pentru mineralizarea și întărirea organismului. Adăugat în sucuri de fructe sau legume, ce se pot consuma pe parcursul întregii zile datorită dozei de energie cu care încarcă organismul în mod natural, aloe are efecte benefice atât pentru funcționarea optimă a sistemul digestiv cât și pentru imunizarea întregului organism.

Dar, pe lângă administrarea internă a acestei plante, sub formă de băutură, aloe se poate aplica pe piele atât ca gel dar și ca element mineral de bază în compoziția unor creme organice, a uleiurilor precum cel de cocos sau împreună cu diverse alimente bio ce se aplică pe ten și corp, cum ar fi miere, ou sau iaurt, reușind astfel să constituie un ingredient de bază a măștilor cosmetice organice, ce ajută la curățarea, hidratarea și regenerarea pielii.

Gelul de aloe vera, produs obținut natural fără adaos de substanțe chimice

Gelul de aloe bio se obține prin prelingerea lentă a picăturilor din frunzele de aloe proaspăt tăiate. Practic, din substanța vâscoasă ce se scurge din interiorul frunzelor rezultă gelul de aloe vera natural. Se consumă înainte de mesele principale, pe stomacul gol pentru a fi absorbit mai ușor. Gelul de aloe reprezintă un deosebit remediu naturist pentru anumite afecțiuni ale pielii, dar și pentru straturi mai adânci precum cel muscular, ajutând la redarea tonusului acestuia. De asemenea, este un adjuvant benefic în bolile hepatice.

Cum se obține sucul proaspăt natural de aloe vera?

Acesta se obține cu ajutorul unui mojar sau storcător de fructe, unde se pun doar frunzele proaspete, curățate în prealabil de învelișul lor subțire, ca o pieliță. Este important de știut că sucul bio obținut reprezintă o sursă naturală de minerale și un excelent remediu pentru ficat și stomac. În funcție de concentrația finală a sucului de aloe, acesta se consumă în cantități direct proporționale. De asemenea, se poate consuma la orice oră din zi, de preferat înainte de masă.

Cataplasma de aloe vera, cremă organică vindecătoare!

Cataplasma este o pastă medicinală, cu acțiune emolientă care se aplică, ca atare sau cu ajutorul unei bucăți de pânză ori bandaj, pe zona bolnavă a corpului. Acestea se pot obține ca și tratament naturist organic, prin zdrobirea frunzelor proaspete de aloe vera. Pasta obținută se aplică ca și cremă emolientă pe pielea afectată, pentru preț de cateva zeci de minute. Proprietățile benefice naturale pe care acest amestec bio le are, ajută la vindecarea rănilor și cicatrizarea lor.

Cum obținem tinctură bio de aloe vera?

Tinctura este un medicament obținut prin dizolvarea în alcool sau în eter a elementelor active dintr-un produs chimic sau, în cazul nostru, dintr-o plantă. Tinctura bio de aloe vera se obține prin amestecul frunzelor mature de aloe împreună cu alcool concentrat. Frunzele se toacă mărunt iar apoi se adaugă alcool peste. Acest amestec se agită și se lasă pentru 2 sau 3 saptămani să sufere procesul de macerare. Ulterior, substanța rezultată este strecurată de impurități și consumată cu grijă, cateva picături într-un pahar cu apă.

Cosmetice bio cu aloe vera

Citeste despre…