10 sfaturi pentru un bărbierit perfect

Pentru a te asigura că bărbieritul este cât mai bun, curat și fără iritații sau fire de păr crescute sub piele, avem 10 sfaturi esențiale pentru bărbierit pe care să le aplici în mod constant.

1 Regula celor 20 de minute

Pielea tinde să fie mai fină dimineața, adesea cauza fiind deshidratarea și organismul care reține apa în timpul nopții. Dacă vrei un bărbierit cât mai precis, cu mai puține tăieturi și erupții cutanate, nu te grăbi să folosești aparatul de ras în primele momente ale dimineții.
Acordă pielii cel puțin 20 de minute pentru a se calma, înainte de a începe bărbieritul. Fă un duș (aburul ajută la înmuierea firelor de păr) și bea un pahar de apă înainte de a te rade.
Astfel vei vedea că poți lucra mai bine cu pielea, reducând riscul de tăieturi accidentale sau arsuri.

2 Folosește un scrub pentru un bărbierit de succes

Deși s-ar putea crede că exfoliantul este bun doar pentru femei, exfolierea o dată sau de două ori pe săptămână este unul dintre cele mai esențiale sfaturi pentru bărbații care doresc să obțină un bărbierit perfect cu un rezultat fin.
Exfolierea feței cu un scrub din cărbune activ ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și a murdăriei care poate bloca, tăia și strica lamele de ras. Exfolierea ajută și la prevenirea creșterii firelor de păr sub piele, care se pot transforma în umflături roșii și se pot infecta.
Folosește un exfoliant purifiant natural înainte de a te bărbieri pentru a preveni creșterea firelor de păr sub piele și pentru a obține un rezultat perfect.

3 Pregătirea

Pentru a-ți pregăti pielea înainte de bărbierit, curăță-ți ușor fața folosind ingrediente organice, făra SLS și fără alcool etilic.
SLS este un sulfat dur, care agresează pielea, fiind, totodată, un ingredient iritant; alcoolul este de asemenea un ingredient care usucă, astfel încât curățarea feței cu un produs care conține oricare dintre aceste chimicale poate duce la uscarea pielii, predispusă apoi erupției și iritației.
Folosește apă călduță sau un prosop înmuiat în apă caldă, pentru a calma ușor tenul.
Încearcă să eviți folosirea apei fierbinți, deoarece aceasta poate usca pielea, făcând-o mai aspră și ducând astfel la iritații și la un rezultat neplăcut.

4 Uleiul de ras este cel mai bun prieten al unui bărbat

Folosirea unui ulei înainte de ras poate creea un bărbierit perfect, în mare parte datorită lubrifierii adăugate pe suprafața pielii.
Nu este necesar să folosești un ulei de ras foarte scump. Un simplu ulei de floarea soarelui sau de șofrănel pe care îl poți achiziționa din magazinele naturiste, asigură lubrifierea și hrănirea necesară unui bărbierit fin și perfect.
Nu îți recomandăm să folosești ulei de măsline deoarece este destul de gras și se poate amesteca cu acțiunea gelului spumant, fiindcă nu pătrunde în piele atunci când este aplicat.
Dacă alegi să folosești ulei înainte de bărbierit, mai întâi clătește fața și apoi încălzește 2-3 picături în palmă.
Masează ușor uleiul pe față, astfel încât să creezi o zonă uniformă pentru bărbierit. Lasă uleiul să intre în piele timp de un minut, permițând astfel să hrănească și să pregătească tenul. Aplică apoi gelul de ras și bărbierește-te ce de obicei.
Pentru rezultate perfecte, poți utiliza uleiul de cocos organic Avril, de la Biorigine.

5 Investește într-un pămătus de bărbierit

Un prim sfat de la experții în bărbierit este să investești într-un pămătuf, pentru a avea rezultate optime.
Un pămătuf de înaltă calitate te ajută să creezi o spumă mai groasă din gelul de ras, cremă sau săpun, în timp ce tamponezi pielea și ridici firele de păr pregătite pentru bărbierit.
Majoritatea pămătufurilor sunt fabricate din păr de bursuc, dar unele folosesc fibre artificiale care funcționează la fel de bine pentru a îmbunătăți experiența bărbieritului.
– Udă pămătuful cu apă caldă
– Adaugă o cantitate mică de gel de ras în mijlocul lui
– Întinde spuma folosind mișcări circulare peste zona ce trebuie bărbierită
– Bărbierește-te în mod normal
– Clătește pămătuful cu apă caldă și strânge-l pentru a elimina excesul
– Agață pămătuful cu susul în jos pe un suport special pentru a se usca, sau pune-l pe o parte, peste marginea unei mese

Un alt sfat este să aplici doar presiunea necesară pe pămătuf pentru a creea suficientă spumă. Presiunea excesivă poate deteriora fibrele și reduce durata de folosire a pămătufului.

6 Nu te grăbi

Deși bărbieritul poate reprezenta o povară pentru majoritatea bărbaților, grăbirea procesului de bărbierit nu va face decât să provoace o senzație de mâncărime, tăieturi și alte efecte neplăcute.

Rezervă-ți suficient timp pentru bărbierit și vei descoperi că este mai mult decât o muncă neplăcută – cine știe, poate vei începe să te bucuri de acest ritual din timpul dimineții.
Bărbierește-te folosind mișcări cât mai scurte, de aproximativ un centimetru. Dacă ți-ai pregătit fața într-un mod corect și ai o lamă curată și bine ascuțită, nu e nevoie să treci cu ea decât o dată peste fiecare zonă a obrazului.
Cu cât insiști mai mult asupra unei zone, cu atât aceasta va fi mai iritată. Deci, dacă acorzi mai mult timp înainte de a trece iar cu lama peste zona respectivă, îți vei perfecționa bărbieritul.

7 Direcția potrivită

Bărbierește-te mereu in direcția corectă; bărbieritul în direcția opusă creșterii firelor de păr duce la mâncarimea și iritarea pielii, fire de păr crescute sub piele și părți de țesut blocate în obraji, care opresc fluxul sanguin.
Verifică direcția creșterii firului de păr de pe gât și linia maxilarului, deoarece firele de păr cresc în diferite direcții în aceste zone.
Bărbieritul în direcția opusă creșterii firului de păr nu numai că irită pielea, ci provoacă creșterea firelor de păr sub piele. Acest lucru se datorează faptului că bărbieritul în direcția opusă, poate afecta foliculul.
Îți poți da seama ușor când nu te bărbierești cum trebuie, deoarece vei simți o rezistență crescută a aparatului de ras, ca și cum ai mângâia blana unui câine în sens opus.

8 După bărbierit

După ce ai terminat cu aparatul de ras este timpul pentru pasul final – crema hidratantă.
Foarte probabil să treci peste acest pas de folosire a unui aftershave sau a unei creme hidratante după bărbierit din cauza probabilității crescute de iritare și usturimii a pielii sensibile, proaspăt rasă.
Știai că unul dintre principalii factori ai iritării după bărbierit este, de fapt, uscarea zonei cu alcool, care este inclus în multe creme hidratante și balsamuri de ras?
Nu numai că alcoolul provoacă o senzație de usturime pe fața proaspăt rasă, ci, deoarece se evaporă la contactul cu pielea, usucă pielea extrem de tare.
Produsele sintetice de îngrijire a pielii folosesc alcool pentru cremele hidratante și a serurilor deoarece oferă o senzație fină, atunci când sunt aplicate pe piele. Cu toate acestea, uscarea provocată de alcool este cel mai mare dușman al pielii, îndepărtând hidratarea vitală.
Pentru a reduce uscăciunea dupa bărbierit, recomandăm să utilizezi o formulă concentrată natural, bogată în substanțe nutritive esențiale pielii, care păstrează hidratarea.

9 Alege o zi de pauză

La fel ca mușchii după un antrenament, pielea trebuie să se odihnească și să se regenereze după câteva zile constante de bărbierit. Pentru mulți bărbați, bărbieritul este un obicei zilnic, dar acest lucru poate duce la o piele inflamată. Care va avea nevoie în mod evident de o pauză.
Dacă ai tendința să te bărbierești zilnic, încearcă să renunți la cel puțin o zi pe săptămână. Pur și simplu hidratează-te în mod normal în ziua liberă și, când te vei bărbieri următoarea dată, vei avea parte de o piele mai fină și de un ten mai proaspăt.

10 Personalizează-ți instrumentele

Când vine vorba de trusa de bărbierit, nu toți bărbații se gândesc la produsele de îngrijire a pielii pe care le folosesc atunci când se bărbieresc. Ideea este că ar trebui să investești în cele mai bune lame de ras.
Multe mărci de îngrijire a pielii de pe piață sau din magazine conțin un procentaj foarte mare de ingrediente inactive sub formă de apă (70% sau mai mult) și adaosuri sintetice. Pe termen scurt, aceste ingrediente ieftine vor face produsul să pară bun, dar pe termen lung nu-ți vor hidrata pielea, ci dimpotrivă, vor aduce din ce în ce mai multe probleme.
Folosește crema de față după ras Senteurs du Sud, de la Biorigine.ro. Bogată în agenți reparatori precum extractul de aloe vera organic, aceasta calmează, hidratează și regenerează pielea. Are un parfum delicat, dat de uleiurile esențiale de mentă și portocal. Nu conține parabeni, coloranți și conservanți.

Citeste despre…